Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Search Engine Optimization

 

Search Engine Optimization

Αποκτήστε νέους πελάτες από το διαδίκτυο

Το Search Engine Optimization (SEO), είναι μια διαδικασία απαραίτητη για οποιαδήποτε επιχείρηση επιθυμεί να αποκτήσει νέους πελάτες μέσα από το διαδίκτυο. Χρησιμοποιούμε μια σειρά από τεχνικές ώστε να εμφανίζεστε στην πρώτη σελίδα της google για σχετικές αναζητήσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες από το εξωτερικό, 52% των χρηστών που κάνουν αναζητήσεις μέσω της google,  επισκέπτονται ένα από τα αποτελέσματα της πρώτης σελίδας.

Συνολικά το 18.20% επισκέπτεται το πρώτο αποτέλεσμα που θα συναντήσει.

Αντιλαμβάνεστε τη σημασία του να βρίσκεστε στην πρώτη σελίδα για λέξεις-κλειδιά σχετικές με τις υπηρεσίες σας.

Η ύπαρξη στην πρώτη σελίδα δεν είναι από μόνη της ικανή να σας φέρει κέρδη. Εάν το website σας υστερεί σε θέμα design και περιεχομένου σε σχέση με τον ανταγωνισμό, δε θα καταφέρετε εύκολα να μετατρέψετε τους επισκέπτες σας σε πελάτες.

Αναγκαία συνθήκη το δυναμικό website

Προτού αποφασίσετε να επενδύσετε στο SEO,  βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε μια δυναμική ιστοσελίδα ώστε να μπορείτε να ανανεώνετε το περιεχόμενο συχνά. Η google προτιμά να επιστρέφει φρέσκα αποτελέσματα που έχουν δημοσιευθεί πρόσφατα καθώς τα θεωρεί πιο σχετικά και επίκαιρα.

Onsite SEO

Η πρώτη απαραίτητη, αλλά όχι ικανή, συνθήκη είναι ότι το onsite SEO. Αφορά τη βελτιστοποίηση του κώδικα της ιστοσελίδας σας και βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να καταλάβουν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας, προτού το κάνουν διαθέσιμο στις λίστες αποτελεσμάτων.

Έρευνα ανταγωνισμού

Το πρώτο βήμα πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε τεχνική SEO, είναι η έρευνα ανταγωνισμού. Εάν μας ζητήσετε να σας φέρουμε στην πρώτη θέση ή σελίδα των αποτελεσμάτων της Google για επιλεγμένες λέξεις-κλειδιά, το πρώτο που θα κάνουμε είναι να καταλάβουμε για ποιο λόγο οι ανταγωνιστές σας βρίσκονται εκεί. Θα σας συμβουλέψουμε εάν είναι εφικτό να βγείτε στην πρώτη θέση και ποιο θα πρέπει να είναι το πλάνο, συνδυάζοντας τις τεχνικές που περιγράφουμε παρακάτω.

Link building

Η πλέον αποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος SEO είναι το link building. Όταν άλλα websites του χώρου, κάνουν παραπομπές (backlinks) προς το website σας,  η αξία της ιστοσελίδας σας ανεβαίνει.

Όσο μεγαλύτερη αξία έχει η σελίδα που παραπέμπει προς τα εσάς (π.χ. in.gr), τόσο μεγαλύτερη αξία παίρνει και η ιστοσελίδα σας.

Για παράδειγμα, εάν είστε ιδιοκτήτης καταστήματος ποδηλάτων και τα πιο δημοφιλή websites για τα ποδήλατα παρέχουν links προς τα εσάς, είστε σε πολύ καλό δρόμο.

Η Art On Web συνεργάζεται με μεγάλα ελληνικά portals και μπορεί να επικοινωνήσει εκ μέρους της επιχείρησής σας.

Content Marketing

Γιατί όμως ένα μεγάλο και γνωστό portal να κάνει αναφορά στην ιστοσελίδα σας;

Αυτό θα είναι δυνατόν μόνον αν μπορείτε να δημιουργήσετε περιεχόμενο το οποίο θα παρέχει αξία στο συγκεκριμένο portal.

Στο παραπάνω παράδειγμα, μπορείτε να γράψετε έναν οδηγό αγοράς για ποδήλατα τον οποίο κάθε σχετικό portal θα δεχθεί να αναδημοσιεύσει, παραπέμποντας προς το website σας. Δε θα αργήσετε να δείτε τα θετικά αποτελέσματα από αυτή την επένδυση.

Η διαδικασία δημιουργίας τέτοιου περιεχομένου ονομάζεται content marketing, και ιδανικά πρέπει να το επιμεληθεί ένας επαγγελματίας content author, ώστε να χρησιμοποιηθούν κατάλληλα οι σωστές λέξεις-κλειδιά.

Η Art On Web συνεργάζεται με μεγάλη ομάδα συγγραφέων και μπορεί να αναλάβει τη δημιουργία ή/και την επιμέλεια των κειμένων σας.

Social Media και SEO πάνε χέρι-χέρι

Η Google έχει ήδη παραδεχτεί ότι η επισκεψιμότητα που προέρχεται από τα social media, όπως το Facebook ,το Twitter και το google+ έχει μεγάλη επίδραση στο SEO. Το κομμάτι του social media marketing είναι πλέον τόσο μεγάλο, που ασχολούμαστε μαζί του σε ξεχωριστή ενότητα.

Επιπρόσθετες SEO τεχνικές

Εάν χρειάζεστε άμεσα αποτελέσματα και θέλετε να βγείτε στην πρώτη σελίδα άμεσα, προτείνονται paid μέθοδοι διαφήμισης, όπως το Google PPC advertising και Google Adsense. Επιλέγοντας τις σωστές λέξεις-κλειδιά θα δείτε άμεσα αποτελέσματα.

Η μαζική αποστολή newsletter αλλά και η καταχώρηση στους μεγαλύτερους καταλόγους είναι επιπρόσθετες, συνήθως δωρεάν, τεχνικές που βοηθούν σημαντικά το SEO.

Η Art On Web, ως Search Engine Consultant,  σας συμβουλεύει για τις απαραίτητες τεχνικές που θα χρειαστεί να συνδυάσετε ώστε να δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου